top of page
119064350_3226690207421638_1145829200441981463_n.jpg

Orientering

Visborgs OK bedriver orientering under hela året. På våren startar organiserad träning för barn, ungdom och vuxna i mars/april, och håller på till juni. På hösten börjar träning i slutet av augusti och håller på till höstlovet. Under hela sommarhalvåret så finns det tävlingar och motionsorientering som man kan delta i.

På vintern så finns det ofta träningsbanor och ibland arrangeras mindre tävlingar, som tex nattcup. Beroende på snötillgång kan även skidorientering ordnas.

 

Alla aktiviteter publiceras i kalendern!

Kalendern
Lär dig att orientera
IMG_2269.JPG

Utbildning barn & ungdomar

I Visborgs OK lägger vi stort fokus på ungdomsverksamhet med ideella ledare som håller ungdomsträningar på tisdagskvällarna under vår och höst. Vårsäsongen pågår från april till juni och höstsäsongen från augusti till oktober.

Glädje och gemenskap ligger till grund för all vår ungdomsverksamhet. För mer information om vårt arbetssätt se vår värdegrund, policy och arbetsmetod.

Hos oss i Visborgs OK är alla välkomna, men eftersom själva orienteringsmomentet är lite klurigt bör Du vara minst 7 år för att vara med på ungdomsträningarna. Du som vill lära dig orientera som tonåring har möjlighet att välja att gå vuxenkursen istället för att placeras i barnens nybörjargrupp för att lära dig grunderna, innan du flyttas till en mer jämnårig grupp.

Är Du eller Ditt barn intresserade av att orientera med oss? Det enda som krävs är medlemskap i Visborgs OK och en omgång oömma kläder!

Välkommen ut i skogen tillsammans med oss!

Har Du frågor? Tveka inte att höra av dig till ungdomskommitén

Vuxenutbildning

Vuxenkurs för dig som gillar att vara ute i naturen. Du bör vara 15 år eller äldre. Första två träffarna är teori inomhus. Inget speciellt behöver medföras till första träffen, till andra är det bra om ni har en kompass. Dessutom vill vi att ni blir medlemmar i Visborgs OK.

Mer info om avgifter och medlemskap finns här: https://www.visborgsok.se/medlem

 

Start:

  • Träff 1 Tisdag den 19 mars kl 18.00 - 20.00

  • Träff 2 Tisdag den 26 mars kl 18.00 - 20.00

Plats: VOK-stugan

 

Övriga träffar: Tisdagar 9/4 och framåt i samband med ungdomskurs.

Ansvariga ledare: Ing-Marie Bergman och Rolf Malmros

 

Anmälan: Senast 12 mars till Ing-Marie på tfn 073-070 96 50 eller e-mail: im.bergman47@gmail.com

VÄLKOMNA!

Träningsinfo

Sedan urminnes tider så hålls klubbträning i orientering på tisdagar vid 17:45 under vår- och höst-säsongen. Träningen är oftast vid VOK-stugan, men kan vara utlokaliserad till en annan plats vissa gånger. Detta för att få tillfälle att prova en annan karta. Så det är bra att kontrollera kalendern innan man ger sig iväg.

På de tisdagar som träningen hålls vid VOK-stugan så serveras också soppa till självkostnadspris.

Man behöver inte anmäla sig i förväg till en träning, utan det är bara att komma och välja en bana. Det brukar finnas flera alternativ med olika längd och svårighetsgrad.

Under vintersäsong så ordnas även träning på lördagar vissa gånger, och även en del mindre tävlingar. Även löpträning, gympa-pass och andra aktiviteter förekommer.

Allt detta framgår i kalendern där alla aktiviteter publiceras kontinuerligt.

 

Välkommen ut i skogen!

Tävlingsinfo


Alla kan tävla, både unga och gamla. Det finns större och mindre tävlingar, och även motionsorienteringar som man inte behöver föranmäla sig till. Bara att dyka upp! En avgift tas ut för tävlingar för att finansiera kartor och annat.

Hela programmet för Gotlands tävlingar finns nedan.

Gotlands Orienteringsförbund

För alla tävlingar i Sverige så används Eventor där information och anmälan till tävlingen finns.

bottom of page